Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

 

Το τυροκομείο «Ψηλορείτης» είναι το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων που συνδυάζει την τεχνολογία με την παράδοση.

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το τυροκομείο “Ψηλορείτης” είναι το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων που συνδιάζει την τεχνολογία με την παράδοση.
Καθημερινά εκτελούνται όποι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την διασφάλιση της υγιεινής, τόσο του επαναλαμβανόμενου γάλακτος όσο και των παραγόμενων τυριών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Έτσι διασφαλίζεται το άριστο αποτέλεσμα όχι μόνο στη γεύση και στην υφή των τυριών αλλά και στην τήρηση της μικροβιολογικής τους ασφάλειας, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Το τυροκομείο “Ψηλορείτης” παρασκευάζει παραδοσιακά προιόντα Κρήτης απο το 1993. Η ονομασία προέκυψε από την περιοχή στην οποία λειτουργεί αλλά και απ’ όπου προμηθεύεται την πρώτη ύλη. Βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο χωριό Λειβάδια του νομού Ρεθύμνης και λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση.

Ο ιδρυτής της επιχείρησης κ.Κλάδος Ευστράτιος, διαθέτοντας μεράκι και αγάπη, ξεκίνησε την παραγωγή τυριών (γραβιέρας και κεφαλοτυριού) χρησιμοποιώντας γάλα προερχόμενο απο δικά του αιγοπρόβατα. Το 1995, με την αύξηση της ζήτησης, ξεκίνησε η προμήθεια γάλακτος καο από άλλους παραγωγούς της ίδιας περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση των εγκαταστάσεών τους, στην υγιεινή του αρμέγματος με σύγχρονες μεθόδους, στην προσωρινή αποθήκευση του γάλακτος σε παγολεκάνες μέχρι τη στιγμή της διάθεσής τους στο τυροκομείο μας καθώς επίσης και στην ποιότητα του παραλαμβανόμενου γάλακτος. Μάλιστα το γάλα προέρχεται από ντόπιες φυλές αιγοπροβάτων όπου εκτρέφονται κατά πλειοψηφία σε ορεινές περιοχές καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, επιτυγχάνοντας έτσι την ιδιαίτερη γεύση των προιόντων μας.

Τα προιόντα που παράγει το τυροκομείο μας είναι: το Κεφαλοτύρη, η Γραβιέρα Κρήτης, η Ξυνομυζήθρα Κρήτης, ο Ανθότυρος, η Γλυκιά Μυζήθρα και το Λευκό Τυρί Άλμης.

Το 2007, η επιχείρηση μετεγκαταστάθηκε σε νέο χώρο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, όπου και πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρησης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2006 από TUV AUSTRIA HELLAS.

Η απαίτηση της αγοράς για ασφαλή και ποιοτικά προιόντα γίνεται ολοένα και πιο έντονη, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για παραγωγή προιόντων υψυλών προδιαγραφών, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και με σεβασμό στην προστασία του καταναλωτή.